17 Juni 2019
 • Tomas Andersson Wij till Åkersberga

  Tomas Andersson Wij till Åkersberga

  Tomas Andersson Wij till Åkersberga KULTUR&NÖJE  Du känner kanske igen honom från TV:s ”Så mycket bättre” eller från hans sommarprat? Tomas Andersson Wij är inte bara en omtyckt låtskrivare och rocksångare utan även journalist med existentiellt djup. Nu kommer han till Östra Ryds Kyrka Åkersberga. Läs mer
 • Österåkersmilen 2019 avgjord

  Österåkersmilen 2019 avgjord

  Österåkersmilen 2019 avgjord SPORT&FRITID Den 32 upplagan av Österåkersmilen avgjordes på Åkersberga torg under lördagen i ett strålande väder. Läs mer
 • 1
 • 2

Restaurangguiden

Dagens Lunch

Ett nytt stjärnskott har fötts med sikte mot de stora

MUSIK Österåker börjar mer och mer framstå som en kommun som fostrar musikaliska framgångar på löpande band. Och det senaste stjärnskottet heter Ella Rammelt.
Blott 14-åriga Ella har redan hunnit med mycket i sin musikaliska karriär och hennes coverlåt på FourFiveSeconds, som hon gör tillsammans med Samuel Bate, blev mycket uppmärksammad.

Men kronan på verket har så här långt varit en finalplats i Lilla Melodifestivalen 2014. Låten Oslagbara skrev hon tillsammans med Linda Sundblad och finalen TV-sändes direkt från Gröna Lunds stora scen. Dessvärre blev det ingen vinst, men där och då introducerades en ny exceptionell talang på den svenska musikhimlen. Ella fick ögonen på sig i och med sin personliga röst och sitt begåvade uttryck. Så pass mycket så att hon nu fått skivkontrakt med Mars Music och släppt sin första singel "Doften av dig". Låten är en modern poplåt i gränslandet mellan det barnsligt naiva och vuxenvärlden. Till dags dato har låtens akustiska liveversion hela 27 000 visningar på Youtube och har spelats över 45 000 gånger på Spotify. Dessutom kan den nya singeln just nu höras i radioreklam och snart hörs även Ella i TV4’s komediserie ’Finaste Familjen’.

Ella är uppvuxen och boendes i Åkersberga. Här lever hon ett högst ordinärt ungdomsliv där hon går i skola med musikinriktning, umgås med vänner och dansar och sjunger på fritiden. Men på frågan om vad hon vill göra i framtiden råder det ingen tvekan.

- Jag är som lyckligast när jag står på scen och min framtidsdröm är att få jobba med musik och turnera. Jag Vill kunna hjälpa människor med min musik, på samma sätt som många andra artister har hjälpt mig. Genom musiken så vill jag stå upp för människors lika värde, oavsett nationalitet,  hudfärg eller sexuell läggning. Jag vill förmedla att alla är lika mycket värda och har rätt att vara precis som de är, säger Ella.

Så lägg namnet Ella Rammelt på minnet. I spåren av artister som Veronica Maggio, Little Jinder och Julia Adams spås Ella få en lång och framgångsrik karriär som låtskrivare och artist .

Se hela finalen av Lilla Melodifestivalen 2014

 

Magnus Abelsted
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Evenemang

På Bio

Nya filmer kommer inom kort

Boka biljetter här

Lokaltrafik

SL Kundservice

Om det finns något du vill framföra till SL kan du göra det direkt till deras Kundservice. Antingen via chatt eller mail. Här lämnar du även upplysningar gällande Arriva.
Du hittar sidan här.

Annons


Spara

Nyheter från Österåkers kommun

Tyck och tänk om Åkersberga Centrum

Har du åsikter och förslag om vårt centrum kan du framföra dem direkt till Citycons centrumledning.
Du hittar formuläret här

Öppetider, evenemang och annan information om och från vårt centrum.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara

Medborgarförslag

Har du ideér på förbättringar eller hur kommunen kan utvecklas kan du skicka in ett medborgarförslag direkt till kommunen.

Här kan du se hur det går till, hitta blanakett och se tidigare inlämnade förslag och beslut

Trygghetstelefon

SAMHÄLLE Visste du att Österåkers kommun har en trygghetstelefon dit du kan ringa om du känner dig otrygg? Bevakningsföretaget Prevendo svarar och kan guida dig genom situationen. De har också möjlighet att komma till platsen för att till exempel lugna ner stämningen. Numret till trygghetstelefonen är 0900- 888 02 40. Lägg in det i din telefon.
Telefonlinjen är öppen varje dag mellan klockan 20.00 till 06.00. Samtalen är kostnadsfria.

Öppettider på Brännbacken

Måndag................stängt
Tisdag................ 10:00-19:00
Onsdag...............10:00-19:00
Torsdag.............. 10:00-19:00
Fredag................10:00-16:00
Lördag&söndag..10:00-16:00

Stängt följande helgdagar: 6 juni, 20-21 juni, 24-26 december, 31 december.

Energi- och klimatrådgivningen

är en opartisk och kostnadsfri service från din kommun.
Vi som svarar på dina frågor är utbildade energi- och klimatrådgivare.

Du hittar dem här