28 Mars 2020

Konst & Hantverk

Utställning Österåkers konsthall - Länsmansgården

Vernissage Bo Mossberg -Akvareller
Utställningen pågår 10/8 -1/9
Öppet lörd-sönd kl 12-16

Bo Mossberg är en av Sveriges främsta växtillustratör genom tiderna. Han har gjort samtliga illustrationer till den lovprisade och storsäljande Den nya nordiska floran (2003), föregångaren Den nordiska floran (1992, Augustprisnominerad), Vårfloran (1999), Svensk fältflora (2006) och Fjällflora (2008).

Utställning Österåkers Konsthall 16/3 -7/4

Mona Harrysdotter -Olander
"Vävar från vatten och hav"

Läs mer

Utställning Ingun Wistedt

Mellan den 5 november-3 december ställer Ingun Wistedt ut några av sina tavlor på Länsmansgården.
Vernissage och invigning sker den 5 november kl.13.00

- Jag hittar ofta mina motiv på stränder bland strandrågen som jag fascineras av.

Läs mer

Ardy Strüver ställer ut på Länsmansgården

UTSTÄLLNING Helger mellan den 22 oktober och den 13 november kommer Ardy Strüwer att ställa ut sin konst på  Österåkers konsthall - Länsmansgården.
Öppettiden är 11-16

Läs mer

Utställning av svenska och finska konstnärer på Länsmansgården

KONST Mellan den 24 september – 16 oktober ställer 10 konstnärer från Sverige och Finland ut sin konst på Länsmansgården.
Vernissage sker den 24e och under perioden kommer sedan flera evenemang att ske. Programmet för perioden är följande:

Läs mer

Föreningar Konst & Hantverk

Konsthantverkarna i Österåker

Vi är en grupp hantverkare och konsthantverkare som erbjuder våra alster till försäljning. Här hittar du t ex keramik, silver- och stenföremål, silversmycken, träarbeten, glas, återbruk, stickat, tenntrådsarmband mm

Läs mer om oss här

Sök bidrag

Kulturrådet

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet och har till uppgift att, med utgångspunkt i de nationella kulturpolitiska målen, verka för kulturens utveckling och tillgänglighet genom att fördela och följa upp statliga bidrag och genom andra främjande åtgärder.

Österåkers kommun

Hos kommunens Kultur – och utbildningsnämnd kan du senast den 15 januari söka kulturbidrag om du vill producera ett kulturevenemang. Österåkers kommun prioriterar evenemang som involverar professionella kulturaktörer, håller hög kvalitet, vänder sig till en bred publik, samt har producenter med tidigare evenemangsvana.

Postkodlotteriets kulturstiftelse

Kulturstiftelsen tar löpande emot projektidéer. Börja gärna med att skicka in en kort beskrivning om projektet i formuläret nedan. I detta steg behöver ni inte skicka in några bilagor. Vi återkommer inom några veckor om vi vill utveckla idén tillsammans med er, var på en formell ansökan görs. För att säkra processen av er ansökan bör vi ha den tillhanda minst fyra månader före projektstart.

Prova på keramik

Anette Nygårds är vinnare av kommunens kulturpris 2014. Om du är intreserad av att prova på keramik kan du göra det i hennes atelje vid västra flyglarna.
Här är en länk dit.