30 September 2022

Kultur & Nöje

Foto: Pernilla Sahlin
Foto: Pernilla Sahlin

Sara Sangfelt har släppt ny EP

MUSIK Efter sin tid i Idol har det varit tyst kring Sara Sangfelt. Fram tills nu. Den 23 oktober släpptes  hennes första EP, Tattoo. Låtarna har skräddarsytts till hennes debutplatta och innehåller fyra låtar som samtliga är skrivna av henne själv tillsammans med låtskrivare från Sverige och USA, och inspelade i Starlab Studios i Gröndal. Producent är Nicklas Eklund.


Din fullängdare planeras ju att släppas nästa år. Ungefär när och blir det fler låtar som släpps innan det? Blir det en helhjärtad satsning på musiken nu?

- Det återstår att se. Just nu tar jag en dag i taget och jobbar på min första release. Men vi har jobbat fram många fler låtar än dessa fyra som släpptes på EPn. Det ska bli roligt att få släppa fler egna låtar framöver!
Jag hoppas att jag kan ägna mig helhjärtat åt musiken, det är det jag vill allra helst. Vi har lite spännande planer på gång som jag hoppas verkligen de blir av!

Tattoo är din första video. Hur var det att spela in den och kommer det fler?

- Det var jätteroligt att spela in musikvideon till Tattoo! Det har varit en ära att få jobba med duktiga Erik Linder och Lars Bredenberg som har filmat musikvideon. Jag hoppas det blir fler videos framöver! Det blir väldigt personligt när man får sätta bild på sina ord i texten. Det är det som är så häftigt med att spela in en musikvideo tycker jag!

- Hur ser dina planer för framtiden ut? Planeras det för någon turné eller gig? Om och i så fall var?

Planer finns, men det är ingenting som är spikat. Vi har blivit erbjudna att "showcasa" i LA och skulle det bli av skulle en annan stor dröm gå i uppfyllelse. Det är roligt och för mig helt ofattbart och overkligt att stora namn i USA har kontaktat oss och vill jobba med oss. , säger Sara.

Vad har du gjort efter din tid i Idol? Nu när du fått lite distans till det, hur var den tiden?

- Idol var en fantastisk resa där jag lärde mig massor både som person och artist och jag har fortfarande kontakt med några av deltagarna som medverkade i finalfältet. Det var en ovanlig och speciell resa man fick uppleva tillsammans, man bygger ett speciellt band till varandra. Och det var nog tack vare min medverkan i idol som gjorde att jag började jobba med musiken, vilket jag är oerhört tacksam för. Min manager Peter såg min Idolaudition och tog sedan kontakt med mig och ville att jag skulle komma på möte i studion.  Därefter började jag jobba tillsammans med världens bästa team på Gröndals studio Starlab i Liljeholmen. I ett och ett halvt år har jag tillsammans med låtskrivare och producenter från både Sverige och USA jobbat fram mitt första album. Jag är så otroligt glad att jag har fått chansen att jobba med det jag brinner mest för. Har alltid haft som dröm att få skriva mina egna låtar, jobba med musik samt släppa eget. Nu har en av min största drömmar gått i uppfyllelse och jag har släppt min första EP. Parallellt med studioarbetet, har jag jobbat på min familjs restaurang i Åkersberga, Klappbryggan.

Vår kommun stoltserar med flera bra musikskolor och har massor av lovande talanger. Vad skulle du säga till dem? Vad krävs för att man ska lyckas och är Idol ett trappsteg på vägen som du skulle rekommendera?

- Jag tror det viktiga är att bestämma sig. Man ska aldrig ge upp det man brinner för! Har man som dröm att jobba med musiken, ska man göra sitt yttersta för att uppnå dessa mål. I musikbranschen tror jag oftast det handlar om tillfälligheter och tur. Därför är det bara att kämpa tills dessa tillfälligheter/möjligheter dyker upp. En annan viktig sak är att man alltid ska vara sig själv. Det är viktigt att inte försöka imitera någon annan utan försöka hitta sitt egna uttryck. Man kommer alltid längst på att vara sig själv.
Svårt att svara på om det är just idol som kommer göra att musikdrömmarna går i uppfyllelse. Personligen tror jag inte det var rätt forum för mig.
Men samtidigt ångrar jag inte en sekund av min medverkan i idol, det var livets resa! Vi hade så otroligt roligt ihop alla deltagarna. Jag älskar den där spänningen varje fredag innan man gick upp på scen och fick framföra sitt nummer framför miljoner svenskar. Det är en häftig känsla!

Du kan följa Sara på hennes hemsida

Magnus Abelsted
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Tattoo EP:
1. Tattoo (Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk, Sara Sangfelt)
2. Neverland (Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk)
3. Six feet under (Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Sara Sangfelt)
4. Truth (Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Sara Sangfelt)
Producerad av Nicklas Eklund i Starlab Studios, Stockholm

 

 

Åkersberga Filmstudio

MEDLEMSKORT kostar 400:- (11 filmer) och säljs på BIBLIOTEKET  före varje föreställning.
Enstaka biljetter säljs inte!
INFORMATION:
Mats Sladö 540 654 36
Eddie Vivenius Telefon och sms: 070-436 11 99 eller 073-822 8528
ÅLDERSGRÄNS: 15 år

Filmutbud och mer information hittar du här

Grundades år 1979 och är en av Sveriges äldsta loklarevyer
Har två SM-titlar: 1992 samt 2002

Radio Österåker

Österåkers kommuns Kulturpristagare

2018:Niklas Fischer, Biograf Facklan
2017: Michael Fant, Österåkers kulturförening
2016: Bo Zetterlund, text och musik
2015: Frederik Zäll, musik
2014: Anette Nygårds, keramik
2013: Urban Westerlund, musik
2012: SPF Österåker och PRO Österåker, förening
2011: Torill Findeisen, konst
2010: Jessica Lindberg, musik (operafestival på Ljusterö)
2009: Magnus G Bergström, teater och scenkonst
2008: Kristina Ohlsén –Runolf, musik (kantor, körledare)
2007: Atle Eimre, bildlärare
2006: Rolf Zaar, musik
2005: Österåkers konstförening, konst och hantverk
2004: Gunnar Winberg, hembygdsvård
2003: Lasse Eriksson, musik
2002: Curt Wägerth, smed (Wira bruk)
2001: Inger Bergström, kulturlivet i Österåkers kommun
2000: Kerstin Öjner, hembygdsarkeolog, författare
1999: Nina Borgström, revy
1998: Konstnärer till ”kulturskeppet”, konst
1997: Mats Sladö, film