27 Mars 2023

näringsliv

Synoptik har öppnat i Åkersberga C

NÄRINGSLIV Onsdagen den 26 oktober öppnade en ny Optikerkedja sina dörrar då Synoptik hade invigning av sin nya butik i Åkersberga C. Butiken ligger i XL Modes gamla lokal i Skutan.


– Åkersberga har haft en kraftig tillväxt de senaste åren. Den nya butiken är ett naturligt steg i vår expansion mot 140 butiker inom de närmsta två åren och vi hoppas bli det självklara valet för alla Åkersbergabor som önskar kvalitetsoptik till bra priser, säger Roland Olsson, vd för Synoptik.

Och i samband med detta invigdes även en lokal glasögoninsamling till optikkedjans biståndsorganisation, Optiker utan gränser. Målet är att samla in hundratals begagnade glasögon från Åkersbergaborna till organisationens biståndsresa till Peru.

– Vi behöver alla glasögon vi kan få inför resan till Peru i april 2017. Speciellt behov har vi av barnglasögon eftersom många föräldrar i Peru inte har råd att ta sina barn till optikern. Då kan ett par begagnade barnglasögon vara skillnaden mellan att kunna tillgodogöra sig undervisningen i skolan eller inte, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

Optiker utan gränser är en biståndsorganisation startad av Synoptik som hjälper människor i tredje världen att se bättre. Via Synoptiks butiker samlas begagnade glasögon in som under årliga hjälpresor skänks till behövande. Synoptiks optiker och optikerassistenter genomför synundersökningar och utprovningar av glasögon på plats. Samarbetet sker med Vision For All, en svensk biståndsorganisation som hjälper till med lokala kontakter och arbetet i behövande länder.