27 September 2023

näringsliv

Jubileumsglass innehåller alkohol

KONSUMENT Värmen kommer och med den ökar glassförsäljningen. För närvarande kan du bland annat hitta Magnum Marc de Champagne i våra frysdiskar. En smak som GB tagit fram för att uppmärksamma Magnum’s 25 årsjubileum. Det få känner till är att glassen innehåller alkohol. Visserligen är alkoholhalterna låga, men för föräldrar och personer som har problem med alkohol kan det ändå vara bra att känna till.


Glassbolaget GB Glace ägs av storföretaget Unilever. Unilever anser inte att det är olämpligt att ha alkohol i glassen.
– Det är väldigt små mängder, inte mer än i likörpraliner som säljs bland lösgodiset. Man måste äta 31 Magnum Marc de Champagne för att få samma alkoholhalt som av ett glas rödvin, säger Natalie Rovaniemi, nutritionist på Unilever. Vi följer den lagstiftning som gäller i Sverige och EU där vi deklarerar ingredienserna i glassen på våra förpackningar. För att göra det extra tydligt har vi skrivit ut på vår glasskarta att denna glass innehåller en låg halt av alkohol, 0,5 vol.%. , säger hon till tidningen Accent.
Enligt Natalie Rovaniemi finns fler glassorter som innehåller alkohol.
– Bland lösglassen finns romrussin, citroncocktail och limonchello. Minimagnum finns med Baileys och Irish creme-smak, säger hon.
Läs artikel från Accent här