23 September 2018

näringsliv


Praliner med smak av Österåker

NÄRINGSLIV Nu har det tagits ett nytt grepp i marknadsföringen av Österåkers kommun. Detta genom en ask med praliner där varje pralin har smak och utformning inspirerad av besöksmålet det symboliserar.

- Asken bjuder både på fantastiskt chokladhantverk och en presentation av besöksmålen. Den är perfekt både som present och inspiration för en egen utflykt, säger Marie Schinkler på Visit Roslagen


Praliner i Roslagen är ett samarbete mellan Restaurang Solbrännan, Stora Säby Gård, Ekbacken, Domarudden, Länsmansgården, Wira bruk och Siaröforet som tillsammans med pralintillverkaren Coeur de Praline tagit fram varsin lokalproducerad pralin.

- Det började som ett initiativ för att skapa paket och rundturer mellan våra besöksmål, säger Britt Ehrenström på Solbrännan och berättar vidare att pralinasken är ett sätt att få en extra ”twist” på detta rundtursförslag.
Asken innehåller en presentation av både praliner och platser samt en karta.

Torsdagen den 4 juni kl. 14:00 lanseras asken Praliner i Roslagen på Information Österåker (Turistbyrån i Åkersberga centrum). Därefter finns den att köpa på Visit Roslagens turistbyråer i Åkersberga och Norrtälje, samt på besöksmålen som är med i asken.

- Vi hoppas att många kommer upptäcka denna ask med lokala specialiteter som både går att äta och besöka, avslutar Angeli Sjöström på Stora Säby Gård.

Fotobutik flyttar ut ur Åkersberga C

NÄRINGSLIV Den sista mars flyttar Fotobutiken ut ur Åkersberga C för att istället ta över mäklarfirman Husman/Hagbergs lokaler i Skeppet.

Läs mer...

Team Sportia byter kostym

NÄRINGSLIV Efter att ha varit verksamma i Åkersberga Centrum i fem år, så stänger Team Sportia inom kort sina dörrar i nuvarande form.

Läs mer...

Synoptik har öppnat i Åkersberga C

NÄRINGSLIV Onsdagen den 26 oktober öppnade en ny Optikerkedja sina dörrar då Synoptik hade invigning av sin nya butik i Åkersberga C. Butiken ligger i XL Modes gamla lokal i Skutan.

Läs mer...

Jobbmässa i Åkersberga C

EVENEMANG Den 18 mars mellan 10-15 kan du som är jobbsökande eller som är intresserad av byta yrke komma ner till Åkersberga Centrum.
Då arrangerar Arbetsförmedlingen i Södra Roslagen den årliga jobbmässan.
Träffa arbetsgivare inom flera olika branscher eller få tips och råd från de Euresrepresentanter som finns på plats. De hjälper dig som är intresserad av att jobba utomlands.
Ta med ditt CV och personliga brev i flera olika exemplar som du kan lämna direkt till företagen.

Läs mer...

Varning för ny våg av bluffmejl från PostNord

Nu när det e-handlas julklappar som aldrig förr passar kriminella på att försöka lura allmänheten. Just nu cirkulerar en ny våg av falska e-postmeddelanden, så kallade phishingmail, med rubriken ”Du har lösta paket”. Avsändaren ser ut att vara PostNord, men det är bedragare som ligger bakom. PostNord har ingenting med utskicket att göra, och kan tyvärr inte heller göra något åt det annat än att varna för dessa falska e-postmeddelanden.

Läs mer...

Nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum Österåker/Vaxholm

Vi ger dig kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning om du funderar på att starta företag. Vi är experter på företagande, och efter vår rådgivning är du väl förberedd för livet som egenföretagare

Du hittar oss här