27 September 2023

Välgörenhet

Tina från Åkersberga hjälper fattiga i Peru att se bättre

VÄLGÖRENHET Tina Zetterström bor i Åkersberga och arbetar till vardags som HR-chef på Synoptik men den 25 mars reser hon med Optiker utan gränser för att hjälpa tusentals barn och vuxna i Peru att se bättre. Under 2016 har svenska folket samlat in 81 540 glasögon genom Synoptiks butiker. Tina är en av tolv optiker och assistenter som ska hjälpa tusentals behövande människor med synundersökningar och glasögon.

Läs mer

Österåker mest givmilda med panten i Sverige

Läs mer

Vill du skänka till våra evakueringsboenden?  - detta gäller

För att underlätta för alla som vill skänka något, och för våra volontärer som jobbar på våra evakueringsboende så har vi sammanställt en lista på vad som gäller. Denna kommer att fyllas på, ändras och uppdateras efter hand.

Läs mer

Blöjhjälpen - till förmån för Baltiska barnhem

VÄLGÖRENHET Många av de tusentals svårt funktionshindrade barn som föds i Baltikum varje år överges av sina föräldrar. Istället växer barnen upp på barnhem som drivs med mycket knappa resurser. För att förbättra livssituationen för barnhemsbarnen gör Citycon en insamling av blöjor i sina köpcentrum fram till och med söndagen den 29 november.

Läs mer


”Att flyga till Lesbos tar fyra timmar. För en som flyr från Syrien, tar samma resa ett år”

SAMHÄLLE Ingen har väl undgått den enorma flyktingkris som råder för närvarande. Syrier och palestinier flyr från kriget och IS i små osäkra gummibåtar för att resa över havet till den grekiska ön Lesbos. Många klarar sig inte.

Läs mer

More Articles...

  1. En behjärtansvärd insats

Röda Korset Österåker

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Du hittar oss här

 

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Vårt syfte är att praktiskt och ekonomiskt hjälpa barn och unga kvinnor i Khao Lak-området och även i Phuket Towns slumområden. Vi ägnar oss åt direkthjälp utan mellanhänder och administrativa kostnader.

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara