03 December 2021

Samhälle

Åkersbergatjej mottog utmärkelse av Kungen

MILJÖ Under onsdagen delade Världsnaturfonden WWF ut den årliga utmärkelsen Årets Miljöhjälte. Och I år gick priset i kategorin Ekologiska Fotavtryck till Supermiljöbloggen, där Beatrice Rindevall från Åkersberga är redaktör och ideellt engagerad. Priset delades ut av Kungen på Ulriksdals Slott i Stockholm. Supermiljöbloggen startades 2010 och är

idag en av Sveriges största miljösajter. Bloggen sprider aktuella nyheter, debatter och åsikter om miljö och hållbarhet och drivs helt av ideella krafter.

Juryns motivering:
”När medias intresse för miljöfrågor sviktar så finns hela tiden Supermiljöbloggen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om miljöfrågor. Supermiljöbloggen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Supermiljöbloggen som drivs av frivilliga krafter. Beatrice Rindevall och Supermiljöbloggen är en fin förebild för ett samhällsengagemang som tack vare bloggen fortsätter att spridas till många.”

Vad innebär det för dig att få denna utmärkelse?

- Det är en jättestor bekräftelse för allt arbete vi lagt ner på bloggen under de senaste åren. Det är inte alltid en framgångssaga att kämpa för miljö och klimat, så att bli upplyft på det här sättet är fantastiskt.

Hur startade ditt intresse för vår miljö?

- Det kan ha haft med många saker att göra. Kanske att alltid ha naturen runt hörnet i Sjökarby, eller att pappa alltid tjatade om att jag skulle tänka på grodorna när jag duschade, vilket innebar att inte använda så mycket produkter som sedan spolades ner i avloppet.
Oavsett så kom beslutet att gräva ner mig i det långt senare, när jag kände att jag inte riktigt skulle vara nöjd om jag inte jobbade med saker som kunde göra världen lite bättre. Varför gå här och skräpa, liksom?

Hur ser din framtid ut?

- Det är en bra fråga. Just nu jobbar jag som redaktör för en populärvetenskaplig webbtidning som heter Extrakt, förutom Supermiljöbloggen och annat. Jag kan inte se att jag skulle sluta jobba med kommunikation och miljö, så antagligen kommer det följa det spåret. Förhoppningsvis med ännu större genomslag så att vi kan ta lite snabbare steg mot att reda upp den här situationen.

Du hittar Supermiljöbloggen.se här

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara