04 Juni 2023

Samhälle

Boka läkemedelsamtal på Apoteket

HÄLSA & SJUKVÅRD Från mitten av oktober kommer Kronans Apotek i Åkersberga att erbjuda sina kunder bokade läkemedelssamtal med särskilt utbildade farmaceuter. Samtalen tar 2o minuter och ni går i  lugn och ro igenom dina läkemedel och dina frågor. Du får också praktiska tips som passar dig. Är du anhörig eller vän till någon som du tror behöver ett läkemedelssamtal, så är ni välkomna att närvara vid samtalet tillsammans. Eller om du istället väljer att ta läkemedelsamtalet själv så tar du med dig en fullmakt.


Samtalet kostar 499 kronor, men för medlemmar i Kronans Apoteks kundklubb är samtalet kostnadsfritt.

Bakgrunden till att Kronans Apotek erbjuder sina kunder ett fördjupat läkemedelssamtal är bland annat att det finns ett stort behov av rådgivning kring läkemedel. Idag uppskattar man att kostnaderna för felaktig läkemedelsanvändning ligger på 10 till 20 miljarder kronor årligen i Sverige och att 6 till 16 procent av alla akuta sjukhusinläggningar sker på grund av läkemedelsrelaterade problem.

- Det finns ett stort behov av fördjupade läkemedelssamtal på apoteken runt om i Sverige. Ju fler personer som använder sina läkemedel på rätt sätt, desto bättre är det för såväl individen som för vården och samhället. Vi vill ge våra kunder ökad kunskap och eget ansvar för sin behandling. Det här är något vi vet att kunderna efterfrågar, säger Anna Skarph, ansvarig för tjänsten på Kronans Apotek.

Under det fördjupade samtalet berörs bland annat följande frågor:

Varför har jag mina läkemedel?
Hur ska jag använda mina läkemedel?
Fungerar de att använda tillsammans?
Hur gör jag för att komma ihåg att ta mina läkemedel?
Tips, råd och frågor

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara