19 November 2017

Samhälle

Vill du skänka till våra evakueringsboenden?  - detta gäller

För att underlätta för alla som vill skänka något, och för våra volontärer som jobbar på våra evakueringsboende så har vi sammanställt en lista på vad som gäller. Denna kommer att fyllas på, ändras och uppdateras efter hand.

 

Täljövikens evakueringsboende

Läget: I dagsläget finns ett överflöd av leksaker av alla de slag och man kan inte ta emot mer just nu. Så fort läget ändras så meddelar vi detta.

Behövs:

Barn - flickor/pojkar - byxor, mysbyxor och jackor i storlek 120-140.
Herr - T-shirts, jackor och varma tröjor i storlek S, XXL och XXXL, byxor, Skor storlek 41 – 42 samt 45 – 47, hygienartiklar.
Dam – byxor, mjukisbyxor, varma tröjor, blusar, toppar, jackor i storlek 38, XL och XXL, och underkläder i alla storlekar. Skor storlek 37 samt 40 - 42, hygienartiklar.
Finns något av detta går det bra att lämna det direkt till boendet. Du kan också skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Hit kan du även höra av dig om du vill jobba som volontär.

Generellt:  När man skänker kläder så är det önskvärt att man märker kassarna och sorterar i olika grupperna för sig.  Dam, barn, baby och herr och sedan vidare gärna jackor, överdelar, underdelar etc. Detta då man fått säckvis med kläder som nu sorteras. Det mesta ligger blandat så de närmsta helgerna tillbringas med att sortera. Nyligen fanns ett tjugotal på plats som sorterade och ändå har man endast hunnit sortera en fjärdedel av allt som skänkts.


Åkersberga Kyrkligt centrum

Ingen insamling är aktuell för närvarande.


 Listan fylls på och uppdateras efter hand.
Har du någon information om saker som behövs till våra boenden så skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tillfällig avstängning av fjärrvärme

ENERGI&MILJÖ Mellan Onsdagen den 6 september 22:00 och torsdagen den 7 september 06:00 kommer E.ON tillfälligt att stänga av fjärrvärmeleveransen hos hos alla kunder i Åkersberga. Avstängningen görs på grund av ombyggnads- och underhållsarbeten i deras produktionsanläggning.

Läs mer...

Återvinningsstation tas bort i Åkersberga

Läs mer...

Österåkers gymnasium får pris för bästa digitala projekt

SKOLA Österåkers gymnasium tilldelas det svenska eTwinning-priset 2017 för det internationella projektet "Y.E.S. - Youth Empowering Skills for the 21st Century". Förutom äran får skolan ett presentkort på 2 500 kr. Lärarna Jasmine Klang Ebeling och Mary Anne Horton Söderberg tog emot priset vid en ceremoni under tisdag.

Läs mer...

Ny sida hittar din busstur

LOKALTRAFIK En ny sida har nu dykt upp där du kan hitta samtliga bussturer och tåg i realtid. Tidigare fanns denna tjänst gällande flyg, men nu kan du även se var din buss eller tåg befinner sig innan du går hemifrån.

Läs mer...

Cafékedja öppnar i Åkersberga C

NÄRINGSLIV Åkersberga Centrum får sin första Espresso House i sommar. Caféet kommer att ligga i en av de tomma lokalerna med anslutning till torget och kommer även att inneha en uteservering.

Läs mer...

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar formuläret här. Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.

Barncancerfonden

(M)ichaela´s blogg


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Måndag - Fredag kl. 09:00 - 16:00 (Lunch kl. 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara