22 Oktober 2018

Samhälle

Vill du skänka till våra evakueringsboenden?  - detta gäller

För att underlätta för alla som vill skänka något, och för våra volontärer som jobbar på våra evakueringsboende så har vi sammanställt en lista på vad som gäller. Denna kommer att fyllas på, ändras och uppdateras efter hand.

 

Täljövikens evakueringsboende

Läget: I dagsläget finns ett överflöd av leksaker av alla de slag och man kan inte ta emot mer just nu. Så fort läget ändras så meddelar vi detta.

Behövs:

Barn - flickor/pojkar - byxor, mysbyxor och jackor i storlek 120-140.
Herr - T-shirts, jackor och varma tröjor i storlek S, XXL och XXXL, byxor, Skor storlek 41 – 42 samt 45 – 47, hygienartiklar.
Dam – byxor, mjukisbyxor, varma tröjor, blusar, toppar, jackor i storlek 38, XL och XXL, och underkläder i alla storlekar. Skor storlek 37 samt 40 - 42, hygienartiklar.
Finns något av detta går det bra att lämna det direkt till boendet. Du kan också skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Hit kan du även höra av dig om du vill jobba som volontär.

Generellt:  När man skänker kläder så är det önskvärt att man märker kassarna och sorterar i olika grupperna för sig.  Dam, barn, baby och herr och sedan vidare gärna jackor, överdelar, underdelar etc. Detta då man fått säckvis med kläder som nu sorteras. Det mesta ligger blandat så de närmsta helgerna tillbringas med att sortera. Nyligen fanns ett tjugotal på plats som sorterade och ändå har man endast hunnit sortera en fjärdedel av allt som skänkts.


Åkersberga Kyrkligt centrum

Ingen insamling är aktuell för närvarande.


 Listan fylls på och uppdateras efter hand.
Har du någon information om saker som behövs till våra boenden så skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

VAL 2018: Moderaterna valets segrare i Österåker

VAL 2018 Då samtliga valdistrikt är räknade står det klart att Moderaterna är de stora vinnarna i Österåker. Partiet ökar med 6,7% sedan det förra valet och har nu fått 33,9% av rösterna. Även Centern och Kristdemokraterna ökar och Alliansen har nu egen majoritet i kommunen.

Läs mer...

Österåker klättrar i hållbarhetsranking

MILJÖ Österåkers kommun fortsätter att förbättra resultaten kring hållbarhetsarbetet. Sedan inriktningsmålet om att Österåker ska utveckla ett långsiktigt hållbart samhälle antogs 2016 har Österåkers kommun klättrat från plats 227 till årets plats 72 i Aktuell Hållbarhets rankning av alla Sveriges kommuners aktivitet och ambitioner på miljöområdet.

Läs mer...

Ett Ungdomens hus kan vara på gång i Åkersberga

UNG IDAG Kristina Embäck (S) och Anders Pettersson (S) motionerade våren 2017 om att Kultur- och fritidsnämnden skulle få uppdraget att undersöka möjligheterna till lokal, personal och ekonomi för att skapa ett Ungdomens hus i centrala Åkersberga. Motion bifölls på kommunfullmäktige den 18 juni.

Läs mer...

Första spadtaget mot nya bostadsrätter

BOSTAD På fredagen togs ett första spadtag för det första av två nya byggprojekt som kommer att innebära totalt cirka 400 nya hyresrätter i centrala Åkersberga.

Läs mer...

Så kan du prata med barn med unga inför Valborg

Både ungdomar och vuxna kan känna oro inför Valborg och fundera på hur det ska bli. Många unga gör sin alkoholdebut på Valborg, och i Bris kontakter om Valborg är alkohol den gemensamma nämnaren. För vuxna som behöver prata med barn och unga om alkohol har Bris samlat fem tips.

Läs mer...

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar formuläret här. Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.

Barncancerfonden

(M)ichaela´s blogg


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Måndag - Fredag kl. 09:00 - 16:00 (Lunch kl. 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara