04 Juni 2023

Samhälle

Nyheter i Åkersberga Centrum

Mycket är på gång i vårt centrum. Gymkedjan Fitness24seven öppnar i Åkersberga centrum den 27 augusti. Det nya gymmet kommer att ligga i nedre plan och erbjuda individuell träning för motionärer. Dessutom öppnar Tandläkarhuset i början av nästa år. Mottagningen kommer att ligga bredvid biblioteket på övre plan. Detta ska inte förväxlas med Tandhälsan, som sedan tidigare öppnat i bottenplanet av Skutan och Always 24, som ligger i Folkets Hus.

 

- Åkersberga är attraktivt för handel och service då det är en växande kommun med bra kundunderlag. Den enda vakansen som finns i gatuplanet fungerar idag som ett omtyckt lekrum. Vi har några lediga lokaler kvar i nedre och övre planet. Det handlar om speciella lägen och vi jobbar för att hitta rätt hyresgäster vars verksamheter passar för lokalernas storlek och läge, Dessutom känns det jättebra och jättekul att vi nu kan erbjuda bredare träningsmöjligheter för både boende och alla som vistas i Åkersberga dagtidsäger Anne Ostelius på Citycon.

Den tomma lokalen som tidigare rymde Åkersberga elektriska kommer också fyllas inom kort. I september öppnar mäklarfirman Mäklarringen sina portar.
Kerstin Stoor som i många år har drivit klädesbutik i Åkerberga C, har nu stängt sin butik. Men hon har inte gjort sig av med sin firma. Bara flyttat den. Numera kan hon besökas på Dragontorpet i Ekbacken lördagar 12-16.

Den Italienska restaurangen Virginio på torget har nu beviljats sprittillstånd. I samband med det så ändrar man på sin meny. Det ska numera finnas både förrätter och efterrätter på menyn. Dessutom byter man ut vissa av de tidigare rätter som serverats och ersätter dem med nya.

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara