22 Oktober 2018

Samhälle

Beslut om busslinje 623 uppskjutet

LOKALTRAFIK Vi har tidigare rapporterat om Arrivas plan på att göra om linje 623 och att den i så fall ska gå sträckningen 623H för att sedan vända vid hållplatsen Murkelvägen och sedan ta samma väg tillbaka. Linjen kommer alltså inte att trafikera stationerna Skånsta, Storvreten och Söraskolan.

Detta har rört upp mycket känslor bland de boende i området och många har hört av sig till Österåkers kommun gällande förslaget.
Och nu är beslutet uppskjutet.

Vad har hänt, frågar vi Johanna Roos, Trafikplanerare på Österåkers kommun.

-Vi har fått in massor av synpunkter kring detta som vi framfört till Arriva. Och det är dessa som gjort att planerna inte kommer att ske som planerat i och med den nya turlistan i januari. Men vi ser fortfarande många fördelar med förslaget. De förbättringar som blir är att 623:an får 20-minuterstrafik samt bättre passning till snabbtågen från Åkersberga Varje tåg kommer att passa en buss, vilket det inte gör i dagsläget. Omläggningen gör även att vissa turer med 623 kan fortsätta som 622 från Åkersberga station och på så vis även öka turtätheten på den linjen. 623an kan också få bättre passning till 685an och 633an i och med omläggningen. Det negativa är att resande från Skånsta och Storvreten tappar flera turer som Arriva i nuläget inte kunde ersätta med någon annan linje. Och då Akers Friskola ligger vid Skånstas busshållplats vill vi att skoltrafiken samt kvälls-och helgtrafiken inte påverkas negativt, Säger Johanna.

Vad innebär detta? Kan denna omläggning ske vid ett senare tillfälle?

-Detta beslut gäller tills vidare, men om vi ser att vi kan hitta en lösning som har övervägande fördelar kan ju en ändring komma på förslag igen. Målet är att hela tiden förbättra kollektivtrafiken, och 623an har en del förbättringspotential, säger Johanna.

 

 

Magnus Abelsted
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

VAL 2018: Moderaterna valets segrare i Österåker

VAL 2018 Då samtliga valdistrikt är räknade står det klart att Moderaterna är de stora vinnarna i Österåker. Partiet ökar med 6,7% sedan det förra valet och har nu fått 33,9% av rösterna. Även Centern och Kristdemokraterna ökar och Alliansen har nu egen majoritet i kommunen.

Läs mer...

Österåker klättrar i hållbarhetsranking

MILJÖ Österåkers kommun fortsätter att förbättra resultaten kring hållbarhetsarbetet. Sedan inriktningsmålet om att Österåker ska utveckla ett långsiktigt hållbart samhälle antogs 2016 har Österåkers kommun klättrat från plats 227 till årets plats 72 i Aktuell Hållbarhets rankning av alla Sveriges kommuners aktivitet och ambitioner på miljöområdet.

Läs mer...

Ett Ungdomens hus kan vara på gång i Åkersberga

UNG IDAG Kristina Embäck (S) och Anders Pettersson (S) motionerade våren 2017 om att Kultur- och fritidsnämnden skulle få uppdraget att undersöka möjligheterna till lokal, personal och ekonomi för att skapa ett Ungdomens hus i centrala Åkersberga. Motion bifölls på kommunfullmäktige den 18 juni.

Läs mer...

Första spadtaget mot nya bostadsrätter

BOSTAD På fredagen togs ett första spadtag för det första av två nya byggprojekt som kommer att innebära totalt cirka 400 nya hyresrätter i centrala Åkersberga.

Läs mer...

Så kan du prata med barn med unga inför Valborg

Både ungdomar och vuxna kan känna oro inför Valborg och fundera på hur det ska bli. Många unga gör sin alkoholdebut på Valborg, och i Bris kontakter om Valborg är alkohol den gemensamma nämnaren. För vuxna som behöver prata med barn och unga om alkohol har Bris samlat fem tips.

Läs mer...

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar formuläret här. Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.

Barncancerfonden

(M)ichaela´s blogg


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Måndag - Fredag kl. 09:00 - 16:00 (Lunch kl. 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara