04 Mars 2024

Samhälle

Beslut om busslinje 623 uppskjutet

LOKALTRAFIK Vi har tidigare rapporterat om Arrivas plan på att göra om linje 623 och att den i så fall ska gå sträckningen 623H för att sedan vända vid hållplatsen Murkelvägen och sedan ta samma väg tillbaka. Linjen kommer alltså inte att trafikera stationerna Skånsta, Storvreten och Söraskolan.

Detta har rört upp mycket känslor bland de boende i området och många har hört av sig till Österåkers kommun gällande förslaget.
Och nu är beslutet uppskjutet.

Vad har hänt, frågar vi Johanna Roos, Trafikplanerare på Österåkers kommun.

-Vi har fått in massor av synpunkter kring detta som vi framfört till Arriva. Och det är dessa som gjort att planerna inte kommer att ske som planerat i och med den nya turlistan i januari. Men vi ser fortfarande många fördelar med förslaget. De förbättringar som blir är att 623:an får 20-minuterstrafik samt bättre passning till snabbtågen från Åkersberga Varje tåg kommer att passa en buss, vilket det inte gör i dagsläget. Omläggningen gör även att vissa turer med 623 kan fortsätta som 622 från Åkersberga station och på så vis även öka turtätheten på den linjen. 623an kan också få bättre passning till 685an och 633an i och med omläggningen. Det negativa är att resande från Skånsta och Storvreten tappar flera turer som Arriva i nuläget inte kunde ersätta med någon annan linje. Och då Akers Friskola ligger vid Skånstas busshållplats vill vi att skoltrafiken samt kvälls-och helgtrafiken inte påverkas negativt, Säger Johanna.

Vad innebär detta? Kan denna omläggning ske vid ett senare tillfälle?

-Detta beslut gäller tills vidare, men om vi ser att vi kan hitta en lösning som har övervägande fördelar kan ju en ändring komma på förslag igen. Målet är att hela tiden förbättra kollektivtrafiken, och 623an har en del förbättringspotential, säger Johanna.

 

 

Magnus Abelsted
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara