11 Augusti 2022

Samhälle

Första spadtaget mot nya bostadsrätter

BOSTAD På fredagen togs ett första spadtag för det första av två nya byggprojekt som kommer att innebära totalt cirka 400 nya hyresrätter i centrala Åkersberga.


Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och fastighetsbolaget Wallenstams vd Hans Wallenstam tog på fredagen ett gemensamt första spadtag för det som kommer att bli Wallenstams första byggprojekt i Österåkers kommun. I ett första skede ska Wallenstam bygga 128 nya hyresrätter i Norrgårdshöjden i centrala Åkersberga.

– Det är glädjande att Wallenstam etablerar sig i Österåker och därmed bidrar till både fler bostäder och en ökad konkurrens till gagn för alla, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Lägenheterna i Norrgårdshöjden blir också startskottet för fastighetsbolaget Wallenstams nyproduktion i Österåker. Det blir hyresrätter med ett till tre rum och kök och de byggs i tre huskroppar med vardera 4–6 våningar. Arkitekt är Sjögren Arkitekter. Inflyttning beräknas preliminärt ske under 2019.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att bidra till fler hyresrätter i Österåker som är en av landets snabbast växande kommuner och ny för oss som stadsutvecklare. Norrgårdshusen med 128 lägenheter blir vår första nyproduktion här och senare i år hoppas vi kunna starta nyproduktion av cirka 300 lägenheter vid Söraskolan, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Fastighetsbolaget har fått en markanvisning vid Söraskolan. Även detta byggprojekt beräknas starta i år. Sammantaget innebär det totalt cirka 400 nya hyresrätter i kommunen inom ramen för dessa två projekt.

Lägenheterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, Wallenstams egen kö för nyproduktion samt en viss del via Armada.

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara