11 Augusti 2022

Samhälle

Nya hyresrätter har börjat byggas i Åkersberga

SAMHÄLLE På onsdagen var det dags för officiell byggstart för ytterligare 300 hyresrätter i centrala Åkersberga. Det är fastighetsbolaget Wallenstam som därmed fullföljer planerna på att bygga totalt drygt 400 hyresrätter i Österåker.
Österåker fortsätter att växa med en mångfald av olika bostadstyper. Nu bygger Wallenstam ytterligare drygt 300 lägenheter fördelade på två kvarter vid Söra simhall och bara cirka 450 meter från Åkersberga station. I maj förra året inledde Wallenstam dessutom byggnationen av cirka 128 hyreslägenheter invid Norrgårdsvägen. Det innebär totalt drygt 400 nya hyresrätter i centrala Åkersberga inom ramen för dessa två projekt.

– Arbetet med att lägga grunden för omvandlingen av Åkersberga till en modern stad med småstadskaraktär är i full gång. Söra Kvarter, med sina lokaler för verksamheter i gatuplan, kommer att passa väl in i den nya stadsbilden, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande i Österåker.

Husen i Söra Kvarter är ritade av Belatchew Arkitekter och blir 4–5 våningar höga och lägenheterna blir på 1–5 rum och kök med balkong eller uteplats. På kvarterens insida planeras för gröna innergårdar. Lägenheterna blir något upphöjda från gatunivån för att skapa insynsskydd från gatan. Huvudentréerna vänds mot Margretelundsvägen. Här kommer det även att finnas lokaler för exempelvis caféer eller annan verksamhet.

Preliminär inflyttning beräknas till juni 2020–juni 2021 och hyresrätterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, Wallenstams egen kö för nyproduktion samt en viss del via Armada

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara