11 Augusti 2022

Samhälle

En behjärtansvärd insats

VÄLGÖRENHET Indahjälpen är en ideell, svensk hjälpverksamhet som startats och drivs av anhöriga till Linda och Mira Gudmundsson, mor och dotter som blev offer för tsunamivågen utanför Khao Lak den 26 december 2004. Linda startade sin firma inda design med smyckestillverkning hösten 2003.


Hennes modeller och designade idéer lever nu vidare genom att hennes syster Anna och mamma Ingrid fortsätter med tillverkning och försäljning. 100% av förtjänsten går direkt och utan mellanhänder till barn och ungdomar i Khao Lak som drabbades av katastrofen och då i första hand till Ban Bangsak School, en statlig skola under uppbyggnad som tar emot föräldralösa barn från flera drabbade provinser i Thailand.
Indahjälpen har både fadderbarn och har anställt flera behöriga lärare på skolan. De bistår även med undervisningsmaterial och annan nödvändig utrustning. Hjälpbehovet på skolan är mycket stort. För närvarande går där ca 600 elever och fullt utbyggd förväntas skolan ta emot 800 elever mellan 3 - 16 år. Vill Ni bidra med något eller köpa smycken, se deras hemsida www.indahjalpen.se.

Läs mer: "Tvungen att göra nåt för att inte bli tokig"- Expressen

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara