20 Augusti 2018

Sport & Fritid

Nu är byggandet av en ny idrottsanläggning vid Röllingby igång

SPORT&FRITID Det har varit en lång väntan, och många har undrat om det verkligen kommer att bli av. Men torsdagen den 22 september tog friidrottande ungdomar från Österåker det första spadtaget i byggandet av vad som kommer att bli en ny friidrottsarena vid Österåkers sportcentrum.

Den nya friidrottsanläggningen får åtta löparbanor, fyra längdhoppsgropar, kastgrop, omklädningsrum, en stor läktare samt kafeteria och ska hålla SM-standard.
Markarbetet har nu inletts och anläggningen beräknas stå färdig hösten 2017.

–Det är fantastiskt roligt att allt nu är klart för byggstart och att vi får friidrottsarenan på plats om ett år, säger Michaela Fletcher(M), Kommunstyrelsens ordförande, som tillsammans med Armadas VD Leif Blomquist inledningstalade i samband med första spadtaget.

Och ytterligare sportanläggningar är på gång. Vid Skärgårdstadsskolan ska en idrottshall stå färdig hösten 2017. I Fredsborg planeras en idrottshall med invigning våren 2018 och till hösten 2018 beräknas en ny multihall vid Näsvägen att stå klar. Den ska bland annat rymma basket, innebandy, gymnastik, cheerleading och löpning.

Nu invigs kommunens nya mountainbikebana

SPORT&FRITID Nu är det dags för invigning av Österåkers kommuns nya mountainbikebana, hinderbanan för terränglöpare (OCR) och utegymmet i Hacksta, kommunens friluftscentrum mitt i centrala Åkersberga. Banan är designad av Niklas Skogh som finns på plats under dagen för att ge sina tips.

Läs mer...

Österåkersmilen 2018 avgjord

SPORT & FRITID Årets upplaga av Österåkersmilen avgjordes under en mycket varm och solig lördagseftermiddag. Och det var tydligt att många hade svårigheter med den värme som rådde.

Läs mer...

Program för Österåkersmilen

Lördagen den 9 juni går årets upplaga av Österåkersmilen av stapeln. Starten går som vanligt från Åkersberga torg. Vill du ta del av arrangemanget så har du programmet för dagen här.

Läs mer...

Åkersbergatjej tog brons i fäktnings-EM för juniorer

SPORT Åkersbergatjejen Elvira Mårtensson tog ett glädjande Junior EM-Brons i Fäktning då tävlingen nyligen gick av stapeln i ryska Sotji.

Läs mer...

Blå Vågen-stipendium till Åkersberga Judoklubb

SPORT&FRITID Blå vågen-stipendiet delas varje åt ut på Kanalens dag och tillfaller någon av de 109 idrotts- eller kulturföreningarna i kommunen. Priset delas ut av Fix Media och Österåkers kommun.

Läs mer...

Idrottslyftet

Genom Idrottslyftet kan föreningar få hjälp med anläggningsstöd och rekrytera nya medlemmar genom skolsamverkan. Det går även att få stöd för utbildningsverksamhet.
Läs mer här