30 September 2022

Sport & Fritid

Nu är byggandet av en ny idrottsanläggning vid Röllingby igång

SPORT&FRITID Det har varit en lång väntan, och många har undrat om det verkligen kommer att bli av. Men torsdagen den 22 september tog friidrottande ungdomar från Österåker det första spadtaget i byggandet av vad som kommer att bli en ny friidrottsarena vid Österåkers sportcentrum.

Den nya friidrottsanläggningen får åtta löparbanor, fyra längdhoppsgropar, kastgrop, omklädningsrum, en stor läktare samt kafeteria och ska hålla SM-standard.
Markarbetet har nu inletts och anläggningen beräknas stå färdig hösten 2017.

–Det är fantastiskt roligt att allt nu är klart för byggstart och att vi får friidrottsarenan på plats om ett år, säger Michaela Fletcher(M), Kommunstyrelsens ordförande, som tillsammans med Armadas VD Leif Blomquist inledningstalade i samband med första spadtaget.

Och ytterligare sportanläggningar är på gång. Vid Skärgårdstadsskolan ska en idrottshall stå färdig hösten 2017. I Fredsborg planeras en idrottshall med invigning våren 2018 och till hösten 2018 beräknas en ny multihall vid Näsvägen att stå klar. Den ska bland annat rymma basket, innebandy, gymnastik, cheerleading och löpning.