18 Januari 2018

Sport & Fritid

Nu är byggandet av en ny idrottsanläggning vid Röllingby igång

SPORT&FRITID Det har varit en lång väntan, och många har undrat om det verkligen kommer att bli av. Men torsdagen den 22 september tog friidrottande ungdomar från Österåker det första spadtaget i byggandet av vad som kommer att bli en ny friidrottsarena vid Österåkers sportcentrum.

Den nya friidrottsanläggningen får åtta löparbanor, fyra längdhoppsgropar, kastgrop, omklädningsrum, en stor läktare samt kafeteria och ska hålla SM-standard.
Markarbetet har nu inletts och anläggningen beräknas stå färdig hösten 2017.

–Det är fantastiskt roligt att allt nu är klart för byggstart och att vi får friidrottsarenan på plats om ett år, säger Michaela Fletcher(M), Kommunstyrelsens ordförande, som tillsammans med Armadas VD Leif Blomquist inledningstalade i samband med första spadtaget.

Och ytterligare sportanläggningar är på gång. Vid Skärgårdstadsskolan ska en idrottshall stå färdig hösten 2017. I Fredsborg planeras en idrottshall med invigning våren 2018 och till hösten 2018 beräknas en ny multihall vid Näsvägen att stå klar. Den ska bland annat rymma basket, innebandy, gymnastik, cheerleading och löpning.

Blå Vågen-stipendium till Åkersberga Judoklubb

SPORT&FRITID Blå vågen-stipendiet delas varje åt ut på Kanalens dag och tillfaller någon av de 109 idrotts- eller kulturföreningarna i kommunen. Priset delas ut av Fix Media och Österåkers kommun.

Läs mer...

Morgan Jernfast bygger vidare på sina Formula 4-framgångar

SPORT  Morgan Jernfast från Österskär  krönte 2016 med en fjärdeplats i Formula 4-EM, efter en vindpinad tävlingshelg i engelska Stewartby. På lördag inleder han sin säsong med att köra första VM-deltävlingen i Imatra, Finland. Fjolårets form har han kvar. Det märktes under försäsongsträningen i Norge, då han körde både snabbt och jämnt.

Läs mer...

Morgan Jernfast tog fjärdeplatsen i Formula 4-VM

SPORT&FRITID Morgan Jernfast låg på bronsplaceringen in i det sista när Formula 4-VM avgjordes i Litauen i helgen.
Men finalpoängen räckte inte och Morgan slutade som fyra i VM.

Läs mer...

Efterlängtad båttur blir verklighet på Åkers kanal i sommar

DIN SKÄRGÅRD I vår och i sommar finns möjligheten att få sig en tur genom Åkers Kanal med ångaren S/S Hjerter Kung.

Läs mer...

Österåkers GK tar över driften av sin restaurang

I många år har Österåkers Golfklubb arrenderat ut sin Restaurang till olika näringsidkare. Men från och med sommaren 2017 kommer man att driva den i egen regi.

Läs mer...

Idrottslyftet

Genom Idrottslyftet kan föreningar få hjälp med anläggningsstöd och rekrytera nya medlemmar genom skolsamverkan. Det går även att få stöd för utbildningsverksamhet.
Läs mer här