22 Oktober 2018

Sport & Fritid

Morgan Jernfast bygger vidare på sina Formula 4-framgångar

SPORT  Morgan Jernfast från Österskär  krönte 2016 med en fjärdeplats i Formula 4-EM, efter en vindpinad tävlingshelg i engelska Stewartby. På lördag inleder han sin säsong med att köra första VM-deltävlingen i Imatra, Finland. Fjolårets form har han kvar. Det märktes under försäsongsträningen i Norge, då han körde både snabbt och jämnt.


– Jag har alltid varit stark ute på banan, min största utmaning har varit starterna. Därför fokuserade vi på dem förra säsongen, och det gav verkligen resultat. Vi inledde 2016 med en ny båt, och det innebär alltid en inlärningskurva. Nu vet jag hur båten beter sig, och det betyder att vi börjar på en bra nivå i år.

Under vintern och våren har teamet provkört en mängd olika propellrar. Men främst har de koncentrerat sig på båtens växelhus, för att få aktern att lyfta mer eller mindre. Därmed kan de finjustera båtens egenskaper utifrån de specifika förutsättningarna vid varje tävling.

Morgan kommer att köra de tre VM-deltävlingarna under sommaren, och dessutom nordiska mästerskapen i Norge och EM i Tyskland. Och först är det alltså dags för VM-premiären i Imatra.

– Det är många utmanare till topplaceringarna i år, med några snabba förare från England, Finland, Litauen och Lettland. Men jag har en bra känsla och bär med mig framgångarna från slutet av förra säsongen. Jag trivs med båten och har gott om erfarenhet av Formula 4-klassen. Jag vet att jag kan hantera de utmaningar som väntar.

IFK Österåker FK klart för division 3

SPOR T& FRITID Inför matchen mot Husby FF i lördags var förutsättningen den att IFK Österåker FK vid en seger skulle stå som klara seriesegrare. Och när domaren blåste för full tid så stod det hela 10-0 på resultattavlan. Därmed var det klart att laget nästa år spelar i division 3. IFK Österåker FK är med fyra omgångar kvar obesegrade i serien och ligger nu 14 poäng före Kista SC.

Läs mer...

Mindre invigning av Österåkers nya friidrottsarena

SPORT&FRITID På måndagskvällen den 20 augusti var det äntligen dags för en mindre invigning av Österåkers nya friidrottsarena i Åkersberga som innebär att föreningsliv, skolor och även allmänhet nu är välkomna till en friidrottsanläggning som håller SM-klass!

Läs mer...

Ungdomar besteg Kebnekaise

UNG IDAG Fyra ensamkommande Åkersbergaungdomar mellan 15-18 år lyckades tillsammans med ledaren Mohammad Naderi nyligen med bedriften att bestiga Kebnekaise. Mohammad besteg toppen första gången 2015 tillsammans fritidsledare från Österåkers kommun. Vandringen gav mersmak och sedan dess har det  blivit en klättring varje år.

Läs mer...

Nu invigs kommunens nya mountainbikebana

SPORT&FRITID Nu är det dags för invigning av Österåkers kommuns nya mountainbikebana, hinderbanan för terränglöpare (OCR) och utegymmet i Hacksta, kommunens friluftscentrum mitt i centrala Åkersberga. Banan är designad av Niklas Skogh som finns på plats under dagen för att ge sina tips.

Läs mer...

Österåkersmilen 2018 avgjord

SPORT & FRITID Årets upplaga av Österåkersmilen avgjordes under en mycket varm och solig lördagseftermiddag. Och det var tydligt att många hade svårigheter med den värme som rådde.

Läs mer...

Idrottslyftet

Genom Idrottslyftet kan föreningar få hjälp med anläggningsstöd och rekrytera nya medlemmar genom skolsamverkan. Det går även att få stöd för utbildningsverksamhet.
Läs mer här