22 Augusti 2018

Sport & Fritid

Åkersbergatjej tog brons i fäktnings-EM för juniorer

SPORT Åkersbergatjejen Elvira Mårtensson tog ett glädjande Junior EM-Brons i Fäktning då tävlingen nyligen gick av stapeln i ryska Sotji.

Elvira började med fäktning 2011, då hon var 12 år. Hon tränar på Klubben FFF i Stockholm och har även kvalificerat sig till VM i Verona i början av April.

Grattis till medaljen, Elvira. Trodde du att det skulle gå så här bra?
-Jag ville tro att det skulle gå bra eftersom jag kom dit väl förberedd och hade gjort i princip allt jag kunnat, men samtidigt ville jag inte hoppas på för mycket eftersom jag då, om det inte gick bra, hade blivit väldigt besviken, säger Elvira.

Hur gick det i semifinalen? Var du nära en final?
-Ja. Semifinalen var jämn men jag vågade inte fäkta på samma sätt som tidigare matcher tyvärr. Men jag är ändå nöjd. Det känns verkligen bra att jag äntligen fick ut något av alla tuffa perioder av hård träning.

Tävlingen innehöll 89 deltagare från 23 länder.

Vill du följa Elvira kan du göra det på Facebooksidan EM-fencing

 

Nu invigs kommunens nya mountainbikebana

SPORT&FRITID Nu är det dags för invigning av Österåkers kommuns nya mountainbikebana, hinderbanan för terränglöpare (OCR) och utegymmet i Hacksta, kommunens friluftscentrum mitt i centrala Åkersberga. Banan är designad av Niklas Skogh som finns på plats under dagen för att ge sina tips.

Läs mer...

Österåkersmilen 2018 avgjord

SPORT & FRITID Årets upplaga av Österåkersmilen avgjordes under en mycket varm och solig lördagseftermiddag. Och det var tydligt att många hade svårigheter med den värme som rådde.

Läs mer...

Program för Österåkersmilen

Lördagen den 9 juni går årets upplaga av Österåkersmilen av stapeln. Starten går som vanligt från Åkersberga torg. Vill du ta del av arrangemanget så har du programmet för dagen här.

Läs mer...

Åkersbergatjej tog brons i fäktnings-EM för juniorer

SPORT Åkersbergatjejen Elvira Mårtensson tog ett glädjande Junior EM-Brons i Fäktning då tävlingen nyligen gick av stapeln i ryska Sotji.

Läs mer...

Blå Vågen-stipendium till Åkersberga Judoklubb

SPORT&FRITID Blå vågen-stipendiet delas varje åt ut på Kanalens dag och tillfaller någon av de 109 idrotts- eller kulturföreningarna i kommunen. Priset delas ut av Fix Media och Österåkers kommun.

Läs mer...

Idrottslyftet

Genom Idrottslyftet kan föreningar få hjälp med anläggningsstöd och rekrytera nya medlemmar genom skolsamverkan. Det går även att få stöd för utbildningsverksamhet.
Läs mer här