17 Februari 2020

Ung idag

Vad vill du ska finnas här? Kontakta oss på redaktionen@mittosteraker.se

Ung idag

Ungdomssatsning börjar......Nu!.

UNG IDAG Vi har under en tid varit på jakt efter ungdomar som vill skriva om deras tillvaro utifrån deras egna synvinkel. Detta under parollen Ungdomar för Ungdomar. Och genom ett samarbete med kommunens fritidsgårdar är vi nu glada att kunna presentera vår första Ungdomsreporter.


17-åriga Clara Lindstöm bor i Åkersberga men går för närvarande i Tibble Gymnasium i Täby. På fritiden pysslar hon mycket med musik. Både som soloartist och som gitarrist i ett band. Men Clara har även ett stort motorintresse och hon håller för tillfället på att ta MC kort. Och det är just motorintresset hos våra ungdomar som hon kommer att bevaka åt oss på Mitt Österåker.se.

- Jag har alltid tyckt att det varit kul att skriva, och jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad om att göra detta, säger Clara. Vad jag skulle skriva om var till en början lite osäkert, men allt föll på plats när jag gick med i ÅMU - Åkersberga Motorburen Ungdom, säger hon.

Henne första artikel handlar därför om ungdomsföreningen ÅMU och hon kommer bland annat att följa dem för att rapportera om vad de gör för tillfället.

Du hittar hennes artikel här

Är du mellan 13-20 så har du möjlighet att få dina artiklar publicerade. Ta kontakt med Magnus på Tråsättragården så hjälper han dig med allt från idé till färdig text.

Fritidsgårdarna Österåker

Tråsättragården
Sjöfågelvägen 1
18461 Åkersberga
08-540 815 70


Bergagården
Lennart Neckmans väg 12
184 38 Åkersberga
08-540 815 78


Solskiftet
Solsiftesvägen 6B
184 86 Åkersberga
08-540 81568


Ljusterögården
Ljusterö Skola
184 97 Ljusterö
08-54081196

Läs mer om Fritidsgårdarna och deras arrangemang här.

Kul (på) tur

Vi är en förening för dig som vill ut på äventyr. Man har bland annat vandrat i Kebenekajse och planerar varje år för något nytt.
Föreningen jobbar i samarbete med Fritidsgården Österåker.

Du hittar deras Facebooksida här

Tjejjouren Bellis

Vi finns till för dig som definerar dig som tjej. Vi lyssnar på problem och funderingar, både stora och små kring allt vad livet innebär. Vi utgår från egna erfarenheter och bidrar med stöd och råd.
Vi på tjejjouren Bellis har tystnadslöfte.
Med oss kan du chatta på söndagar mellan 18.00-21.00 eller maila på kontakt@bellis.tjejjouren.se

ÅMU - Motor


ÅMU - Åkersbergas motorburna ungdom är en motorförening för alla motorintresserade ungdomar mellan 15-25 år.
Föreningen drivs tillsammans med Bergagården och har sin träffpunkt där.