15 November 2019

Ung idag

Vad vill du ska finnas här? Kontakta oss på redaktionen@mittosteraker.se

Ung idag

Fullbokade ungdomsläger denna sommar

UNG IDAG Österåkers fritidsgårdar anordnar varje år olika läger under sommaren. Det kan vara allt från ett skärgårdsläger där du paddlar kanot och tältar till ett fotoläger där du får en större inblick i fotografi. Genom de olika lägren får man chansen att träffa nya människor, få nya upplevelser och lära sig nya saker.


Jag fick i somras chansen att vara med på två av dessa, ett fotoläger och ett motorläger.

Fotolägret utgick varje dag från de olika teman svart och vitt, naturbilder och stadsbilder. Man fick även lära sig hur man redigerar bilder via dator och själv hitta nya sätt och idéer och lära sig kameran. Det fanns möjlighet att låna en kamera vilket betydde att man inte måste äga en och alla kan vara på olika nivåer och kunna olika mycket. Det var ett väldigt uppskattat läger av deltagarna.

Motorlägret, som inte krävde några förkunskaper, ordnades i samarbete med Hasse Söderström från Krutcupen. Hasse ansvarar för folkrace och har en bana uppe på Ticksta i Rimbo. Med hjälp av honom fick man få lära sig mecka med bilar och på så sätt lära sig mer om bilen. Det hade även ordnat en dag där det målades bilar som sedans fick köras på banan. Det ordnades också övningar där det handlade om backa, svänga, parkera mm. När alla fått till grunderna i bilkörning gick man vidare till kraftiga inbromsningar och sladdhantering på grusbana. Veckan avslutades med en liten tävling.

Detta var två av många läger som anordnades och förhoppningsvis leder det till nya kunskaper och intressen inom fotografi och bilar bland kommunens ungdomar

Clara Lindstöm
Reporter
Ungdomar för ungdomar

Fritidsgårdarna Österåker

Tråsättragården
Sjöfågelvägen 1
18461 Åkersberga
08-540 815 70


Bergagården
Lennart Neckmans väg 12
184 38 Åkersberga
08-540 815 78


Solskiftet
Solsiftesvägen 6B
184 86 Åkersberga
08-540 81568


Ljusterögården
Ljusterö Skola
184 97 Ljusterö
08-54081196

Läs mer om Fritidsgårdarna och deras arrangemang här.

Kul (på) tur

Vi är en förening för dig som vill ut på äventyr. Man har bland annat vandrat i Kebenekajse och planerar varje år för något nytt.
Föreningen jobbar i samarbete med Fritidsgården Österåker.

Du hittar deras Facebooksida här

Tjejjouren Bellis

Vi finns till för dig som definerar dig som tjej. Vi lyssnar på problem och funderingar, både stora och små kring allt vad livet innebär. Vi utgår från egna erfarenheter och bidrar med stöd och råd.
Vi på tjejjouren Bellis har tystnadslöfte.
Med oss kan du chatta på söndagar mellan 18.00-21.00 eller maila på kontakt@bellis.tjejjouren.se

ÅMU - Motor


ÅMU - Åkersbergas motorburna ungdom är en motorförening för alla motorintresserade ungdomar mellan 15-25 år.
Föreningen drivs tillsammans med Bergagården och har sin träffpunkt där.